Nordjysk CNCService

Service, reparation og vedligehold af CNC-styringer.

Tilbage til forsiden

Kontakt Priser Sinumerik Links Reservedele
Adr. info Timeprisliste Siemens CNC Diverse links Brugte + nye dele

 

Sinumerik Simodrive
Siemens CNCstyringer Siemens motorstyringer

Ældre systemer Sinumerik 800 SinumerikPowerline Solution line
Sin 3 , 6 , 8 800 Analog Serien Digitalserien 810d 840d 828dsl 840dsl m. fl.

Soluition-line.

Denne serie af styringer er dagens styring, og afløser efterhånden powerline styringerne. Der er ingen større forskel på betjeningen af systemerne, og designet på betjeningspanelet er ikke ændret meget, men teknikken er kommet et skridt videre, og motorstyringerne er nu af Sinamics typen.

Motorerne er af samme serie som ved powerline, altså 1FT6- 1FK6- eller 1FK7-motorer, men har fået indbygget en anden type encoder, som indeholder oplysninger om motortypen.

Sinamics motorstyringerne adskiller sig fra Powerline 611-serien, ved designet, af motormodulerne og kommunikationsformen. Kommunikationen kører over en serielbus, der minder om profibussen, men hardwaren incl. stiksystemerne minder mere om ethernet-systemet.

Samtidig er systemerne gjort "plug and play" agtige, saledes at installation og idriftsættelse er forenklet. Lastmoduler og motorer, samt alle andre enheder der indgår i systemet, indeholder ID-koder, der identificerer dem overfor styringen, således at konfigurationen kan foretages automatisk. Det indebærer dog også at man ikke umiddelbart kan ombytte modulerne, for at afprøve dem i en servicesituation.

Betjeningsdelen er stadig PC-baseret, med WIN-XP elle WIN-7 installeret på en harddisk. HMI-softwaren er af samme opbygning som ved powerline. Kommunikationen til NC-delen foregår nu vha. en ethernet-forbindelse, hvor også forbindelsen til andre betjeningsenheder kører.

Desuden er der kommet profinet-tilslutning på, hvormed der kan kommunikeres med andre externe enheder. Ethernet forbindelse til programoverførsel er også standard.

En anden mulighed er at køre betjenings-softwaren direkte i NC-modulet. Det er Linux-baseret, og giver mulighed for at afvikle et nyere HMI-program direkte. Det kaldes "Sinumerik Operate". Der skal bare tilsluttes skærm og tastatur vha. et TCU-interface.

NC-modulet er stadig anbragt sammen med motorstyringerne. Det har en indbygget S7-plc, med periferi modulerne tilsluttet på en profibus eller profinet.

En mindre styring er også kommet til. Sinumerik 828d SL er en mere prisvenlig udgave af SL/linien.

Den har sammenbygget betjeningspanel, og NCU/del. Den klarer op til 6 akser, og er et godt alternetiv til mindre maskiner.

Denne side er under udvikling . Updated : 15-11-2017 20:43:36