Nordjysk CNCService

Service, reparation og vedligehold af CNC-styringer.

Tilbage til forsiden

Kontakt Priser Sinumerik Links Reservedele
Adr. info Timeprisliste Siemens CNC Diverse links Brugte + nye dele

 

Sinumerik Simodrive
Siemens CNCstyringer Siemens motorstyringer

Ældre systemer Sinumerik 800 SinumerikPowerline Solution Line
Sin 3 , 6 , 8 800 Analog Serien Digitalserien 810d 840d 810dsl 840dsl m. fl.

 

Sinumerik familiens historie.

Sinumerik 500 cnc controlSinumerik 500

Sinumerikgruppen har siden 1957 arbejdet med udvikling af Siemens CNC-styringer. Siden først i tresserne har de leveret styringer til det europæiske marked. De første blev leveret til de tyske maskinbyggere. Enkelte eksemplarer af disse har fundet vej til Danmark. Det var fra Sinumerik 500 serien.

Disse styringer må nærmest betragtes som en raritet i dag. Reservedele kan evt skaffes på brugtmarked, eller modulerne må repareres.

 

 

Sinumerik 6

Siemens indgik i slutningen af 70'erne i samarbejde med Fujitsu/Fanuc. Dette resulterede i Sinumerik 7, Der også kom under navnet Fanuc 7Sinumerik 6 cnc control

Ligeledes kom Sinumerik 6 og Fanuc 6. Særlig 6'eren kom i stort antal. Siemens på eks Chiron og andre tyske maskiner, mens Fanuc 6 og 7 er mest kendt fra de tidlige Mazak-maskiner.

Sinumerik 6 er den første masseproducerede styring fra Siemens. Den bestod af et betjeningspanel med en grøn CRT-skærm. Dertil kom en enhed anbragt i styreskabet med selve cnc controlleren. Der var ingen PLC indbygget, men der blev dog ofte bygget en PLC på, til at håndtere alle hjælpefunktioner. Den er benyttet til mange fræsere og drejebænke fra sidst i 70'erne, hvoraf mange stadig eksisterer. Reservedele må findes på brugtmarkedet.

.

Sinumerik 3T og Sinumerik 3M.

Siemens Sinumerik 3 styringEfter at samarbejdet med Fanuc stoppede, fortsatte Siemens med at udvikle styringer på egen hand.

System 3 mindede om 6'eren men var langt mere avanceret. 4 akser og en spindel, og med indbygget S5 130W PLC. Disse styringer var også de første til at anvende kanalteknikken. Sammnebyggede styringer med to eller tre NC-moduler i hvert rack, blev anvendt på mange dobbeltslædedrejebænke, eksvis Monforts og Index. De kaldtes Sinumerik 3TT. Ligeledes kunne man få en 3MM til machiningcentre. Nogle versioner var endog med to PLC'er.

De tilhørende servodrev var som oftest af 6RA26-- serien. Det er thyristordrev, der styrer DC-motorer. Dvs. motorer med kul og en dc-tachodynamo.

Sinumerik 3 sidder stadig på en mængde maskiner, og arbejder trofast videre ind i dette årtusind. Siemens leverer ikke længere reservedele, men enkelte dele er dog stadig lagervare nogle steder

 

 

 

Sinumerik 8.Sinumerik 8 panel fra Schiess

Sinumerik 8 og S5 150S fra schiess8'eren var storebror til 3'eren. Op til 8 interpolerbare akser, foruden 4 hjælpeakser, gjorde den til en meget anvendt styring i starten af 80'erne.

Betjeningspanelet var med de karakteristiske plasma punkt-display.

Mængden af hardware i styreskabet var vokset en del, og hvad enten den var med en 130W PLC indbygget i rack'et, eller med en 150S i extern rack, så fyldte det godt i skabet.

Servodrev og motorer var som oftest 6RA26-- DC-drev.

Reservedelssituationen er ligesom med 3'eren. Siemens stoppede i år 2000 med leverencer, og man må på brugtmarkedet.